Turbinen storsatsar i Haninge

Familjebolaget, som var först ut med att bygga billiga hyresrätter med hjälp av investeringsstödet i Stockholms län, ska bygga ytterligare 500 hyresrätter i Tungelsta och nya lagerlokaler i Jordbro företagspark.

Bolaget gick i veckan ut med nyheten om att man har köpt en över 20 000 kvadratmeter stor tomt i Jordbro företagspark av Betongindustri AB.

– Vi är mycket nöjda med affären och äger redan flera fastigheter i Haninge, där vi sitter själva också, säger bolagets affärsutvecklingsansvarige Trotte Engström till Fastighetsnytt. 

Bolaget äger minst tolv fastigheter i Jordbro företagspark som är en av Stockholms största industriområden där stora bolag som Coca-Cola, Recipharm, Dagab och Volvo Trucks huserar.  

– Den nya tomten ligger nära pendeln och har väldigt goda förutsättningar för kommande byggnation. 

Vad ska ni bygga?
– Antagligen flera lagerbyggnader eller vad som helst. Vi har inget färdigt projekt ännu, utan planerar att sätta igång så fort vi har hittat en lämplig hyresgäst. Men vi skissar redan på nya lagerlokaler. 

På tomten finns även en befintlig fastighet, Jordbromalm 6:80, som ska rivas. 

– Den är inget att ha kvar. 

Väntar fler förvärv?
– Ja, vi har köpt flera objekt i Haninge de senaste åren och tittar hela tiden efter nya. 

Just nu äger bolaget mestadels industri-, verkstads- och lagerlokaler, men bygger även en hel del samhällsfastigheter och bostäder. 

– Vi var först i Stockholms län med att bygga billiga hyresrätter med hjälp av investeringsstödet. 

I fjol färdigställdes därmed 123 bostäder i Tungelsta som i början hade lägst nyproduktionshyror i hela länet, 8 800 kronor för en trea. Till hösten väntas detaljplanen för ytterligare 500 hyresrätter, en idrottshall, butik och förskola i Tungelsta bli klar. 

– Vi bygger även en skola och en förskola i Handen, och ska börja bygga 60 hyresrätter i Örebro, säger Trotte Engström.

Teresa AholaKälla: Fastighetsnytt