Sagax shoppar i Barcelona

Sagax, som nyligen gav sig in på den spanska marknaden, meddelar på fredagen att man köpt fastigheter i Barcelona och Nederländerna för sammanlagt motsvarande 419 miljoner kronor.

Sammanlagt har fyra transaktioner gjorts. Den största affären är ett köp av 15 fastigheter i Barcelona där investeringen uppgår till 226 miljoner kronor.

Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar area om 31 600 kvadratmeter bestående av lokaler för lager och lätt industri. Hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid uppgår till 3,9 år och det årliga hyresvärdet uppgår till motsvarande 15 miljoner kronor.

Fastigheterna är fullt uthyrda och tillträde beräknas ske under det första kvartalet 2020.

Därutöver har Sagax förvärvat ytterligare två fastigheter i Barcelona och en fastighet i Nederländerna i tre separata transaktioner. Här uppgår den sammanlagda investeringen till motsvarande 226 miljoner kronor.

Fastigheterna omfattar 26 200 kvadratmeter bestående av lokaler för lager och lätt industri. Hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid uppgår till 3,1 år och det årliga hyresvärdet uppgår till motsvarande till 15 miljoner kronor. Uthyrningsgraden uppgår till 93 procent..

Tillträde sker under det tredje kvartalet.

Oskar von BahrKälla: Fastighetsnytt