Rekonstruktion av Bygga Bostäder förlängs

Rekonstruktionen av Bygga Bostäder och koncernmoderbolaget BB Holding förlängs.

Företagsrekonstruktionen i Bygga Bostäder och koncernmodern BB Holding, som Fastighetsnytt skrivit om tidigare, förlängs. På så vis kan man fortsätta med omstruktureringen av verksamheten och slutföra pågående projekt.

Stockholms tingsrätt beslutade under måndagen efter ett sammanträde med borgenärerna om att tillåta en fortsättning av den pågående företagsrekonstruktionen i CHR Bygga Bostäder Holding (BB Holding), som längst till den 11 december 2019.Under sommaren ansökte

Det var i somras som byggbolaget CHR Bygga Bostäder ansökte om företagsrekonstruktion efter skenande kostnader i några av projekten. Tidigare i höst beviljades också moderbolaget BB Holding rekonstruktion för att säkra pengar till bolagets obligationsägare som lånade ut 210 miljoner 2017.

Läs även: Rekonstruktion för bostadskoncern

När Byggindustrin intervjuade Johannes Bertorp, talesperson för olbigationsägarna, tidigare i september berättade han att ambitionen var att entreprenadbolagets rekonstruktion ska vara klar under hösten. Holdingbolaget räknade man med att få klart till början av nästa år.

– Där har vi betydligt färre leverantörer, vilket gör processen enklare.

Anders SiljevallKälla: Fastighetsnytt