Oscar Properties möjlig kursdubblare enligt Pareto – aktien rusar

Oscar Properties stiger som mest 16 procent på måndagen efter att Pareto Securities pekat ut aktien som en möjlig kursdubblare, bland annat då farhågor rörande bostadsutvecklarens finansiella situation ses som överdrivna.

Pareto upprepar sin köprekommendation men sänker riktkursen till 50 kronor från 55 kronor. Aktien, som toppade nära 89 kronor för drygt ett år sedan, stiger 12 procent till 28,40 kronor vid 11-tiden på måndagen.

Att antalet sålda bostäder minskade till 12 i det första kvartalet från 102 under motsvarande period förra året är givetvis en besvikelse enligt Pareto. Investmentbanken gör dock bedömningen att det värsta nu är över och att Oscar Properties bevisat att farhågor om likviditetsproblem eller andra finansiella problem de kommande åren inte har någon substans.

Vidare uppger Pareto att Oscar Properties fondemission av preferensaktier i maj, som ger ägarna en preferensaktie per 50 stamaktier, kommer resultera i en avkastning på 17 procent. Beräkningen är baserad på en aktiekurs om 25,50 kronor.

Oskar von BahrKälla: Fastighetsnytt