NCC får miljardorder i Köpenhamn

NCC får en order värd drygt 1,5 miljarder kronor för att uppföra totalt 233 nya bostäder och ett parkeringshus på den nya ön Kronløbsøen, belägen i Köpenhamns Nordhavn. Beställare är projektbolaget Kronløbsøen Projekt P/S. Projektet ägs i sin tur av By & Havn, PensionDanmark och Nordkranen.

Kronløbsøen blir en nyanlagd ö i Indre Nordhavn, mellan Sundkaj och Fortkaj, som får förbindelser i form av tre broar och en tunnel. Projektet är ritat av Vilhelm Lauritzen Arkitekter + Cobe samt ritkontoret STED.

– Vi är glada över att vi nu börjar bygga attraktiva bostäder på en ny ö i Kronløbsbassinet. Vi räknar med en stor efterfrågan på bostäderna och därmed en bra avkastning för våra medlemmar, säger Marius Møller, fastighetschef på PensionDanmark.

– Det är inte varje dag man som entreprenör får chansen att arbeta med den här typen av stadsutveckling. Vi har god nytta av vår tidigare erfarenhet och kompetens i det här projektet, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building Nordics i Danmark.

Bostäderna fördelas på sex våningar och placeras ovanpå parkeringshuset. Uppdraget omfattar totalt 63 600 kvadratmeter.

– Kronløbsøen är ett omfattande projekt och vi ser fram emot att komma igång tillsammans med våra partners, säger Jens Damgaard Pedersen, chef för Kronløbsøen Projekt P/S.

Projektet påbörjas i sommar och väntas vara färdigställd till slutet av 2023.

RedaktionenKälla: Fastighetsnytt