MG Real Estate utvecklar i Malmö

Malmö stad godkänner en markreservation till MG Real Estate för 50 000 kvadratmeter tomtyta i Malmö Industrial Park, Norra hamnen.

Malmö stad uppger i ett pressmeddelande att MG Real Estate är den första utomnordiska aktör som ges en markreservation i området.

MG Real Estate etablerar just nu ett skandinaviskt dotterbolag. I Norra Hamnen vill bolaget på en cirka 50 000 kvadratmeter stor tomtyta bygga sin logistik- och kontorsanläggning med lagerbyggnader och tillhörande anläggningar för uthyrning.

– MG Real Estate har redan varit framgångsrika i Danmark i snart tre år. Framgångarna och efterfrågan från våra kunder gör att vi vill expandera i resten av Norden, mer specifikt i Sverige. Med vår markreservation i Malmö Industrial Park visar vi våra kunder att det här är ett utmärkt strategiskt läge för deras verksamheter, säger Anton Van Vlerken, Chief Country Officer i Nederländerna och Norden, MG Real Estate.

Markreservationen är resultatet av ett samarbete mellan Malmö stad och Invest in Skåne. Utvecklingen av Malmö Industrial Park sker i samverkan med Copenhagen Malmö Port (CMP).

RedaktionenKälla: Fastighetsnytt