Kungsleden utvecklar kontor i Malmö

Kungsleden utvecklar nya Eden by Kungsleden, ett kontorshus på Hyllie Boulevard i Malmö. Projektet omfattar runt 8000 kvadratmeter och har byggstart i september.  Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet är Kungsledens första nybyggnad av kontor och blir därmed en milstolpe för bolaget. Inflyttning planeras ske till våren 2021.

– Eden är inget vanligt kontorshus. Målet är att sätta människan i centrum och skapa en variation av välplanerade miljöer, smarta digitala lösningar och förstklassig service som i symbios med Edens hyresgäster ska ge liv åt både produktivitet och välbefinnande, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef på Kungsleden, i pressmeddelandet.

Bolaget har under sommaren hyrt ut över 50 procent av ytorna. Det största avtalet tecknades med kontorshotellkedjan Quick Office om 3148 kvadratmeter. Tillträde sker  i april 2021.

– Vi har sedan tidigare ett mycket bra samarbete med Kungsleden och ser fram emot att vara en del i utvecklingen av Symbiotic Building-konceptet, säger Niklas Lénart, grundare och vd på Quick Office, i pressmeddelandet.

Kungsledens investering i Eden uppskattas till 350 miljoner kronor, inklusive markförvärv.

Ajda DzambicKälla: Fastighetsnytt