Diös gör storaffär med Trafikverket: ”Blåser ut allt och bygger till”

Trafikverket ska totalrenovera och bygga ut kontoret i Borlänge. En jätteaffär för Diös som står redo att dra igång, säger affärsutvecklaren Bengt Eveby till Fastighetsnytt.

Det är Trafikverkets befintliga lokaler på Röda vägen i Borlänge som ska byggas om till moderna kontorslandskap. Parterna har nu tecknat hyresavtal och byggstarten för renovering och tillbyggnad sker inom kort.

Affärsutvecklaren Bengt Eveby på Diös i Borlänge vill inte gå ut med några summor men säger att affären är stor.

– Prislappen behåller vi för oss själva men det här kanske den största hyresaffären vi gjort i Borlänge, säger han.

Trafikverket organiserar om

Bakgrunden till storsatsningen på Borlänge är att myndigheten flyttar ihop två kontor och därmed gör Borlänge till en viktigare nod för verksamheten. Det ställer nya krav på såväl kompetensen hos medarbetarna som på lokalerna.

– Trafikverket går mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt vilket innebär att vi blåser ut hela fastigheten och bygger till en ellipsformad byggnad som sammanlänkar de befintliga huskropparna, säger han till Fastighetsnytt.

Tillbyggnaden som ska göras är markerad med vitt på skissen. Illustration: Diös fastigheter

Knut Rost, vd på Diös fastigheter, kommenterar avtalet i ett pressmeddelande där han säger att Trafikverket är en viktig arbetsgivare för Borlänge och att affären gynnar hela staden.

– Med en mer centralt placerat högskola, ett utvecklat resecentrum och en modern plats för att driva framtidens transportsystem är vi övertygade om att Borlänge kan bli en av Sveriges mest inspirerande städer, säger Knut Rost.

Utvecklingen omfattar hela fastigheten där cirka 2 000 kvadratmeter avser nyproduktion. Den totala ytan vid färdigställande blir cirka 31 000 kvadratmeter.

Fastigheten miljöcertifieras enligt Breeam in-use, very good och ska stå klar till sommaren 2022.

Andreas JennischeKälla: Fastighetsnytt