Castellum investerar 842 miljoner i Finland

Castellum förvärvar en kontorsfastighet i centrala Helsingfors. I och med förvärvet etablerar sig bolaget på en, för dem, helt ny marknad.

Fastigheten ligger i kontorsområdet Ruoholahti och omfattar drygt 14000 kvadratmeter. Investeringen är en del i Castellums strategi att bygga en stark nordisk fastighetsportfölj.

Det är glädjande att konstatera att Castellum genom förvärvet i Finland tar nästa steg i vår strategi att växa och etablera oss på fler nordiska tillväxtorter. På sikt är ambitionen att bli en av de större fastighetsägarna i Helsingfors, säger Castellums koncernchef, Henrik Saxborn.

Man tillträder den fullt uthyrda fastigheten omgående. Investeringen bedöms generera intäkter på årsbasis om cirka 52 miljoner kronor.

Säljare är Skandia Fastigheter.

– Det känns bra att vi nu lämnar över fastigheten till en långsiktig ägare som har goda förutsättningar att tillföra ytterligare värden i förvaltningen, säger Olof Boltzius, ansvarig Finland på Skandia Fastigheter.

Initialt kommer ansvaret för fastigheten i Helsingfors att ligga i Sverige under Castellum AB, men på sikt önskar Castellum bygga upp en egen organisation på plats i Finland.

Castellum kommer att finansiera förvärvet genom befintliga, outnyttjade krediter.

RedaktionenKälla: Fastighetsnytt