Branschveteraner startar nytt – ska utveckla skolor

Ett nytt bolag ger sig in i samhällsbyggarbranschen. Bakom nystartade Gröna Skolfastigheter finns bland andra Catella-veteranen Martin Malhotra. 

Bakom Gröna Skolfastigheter finns fem personer med stor erfarenhet av både fastighetsbranschen och skolverksamhet och det nya bolaget är ett samarbete mellan Söderberg Förvaltning och Boet Bostad-koncernen.

– Tillsammans med kommuner och skolverksamheter vill Gröna Skolfastigheter arbeta för att utveckla och förvalta hållbara skolbyggnader som över tid bidrar till en bättre välfärd och ett hållbart samhälle, säger Fredrik Söderberg, medgrundare och styrelseordförande för Gröna Skolfastigheter i Sverige AB och vd för Söderberg Förvaltning AB i ett pressmeddelande. 

Bakgrund i Catella

Vd och medgrundare Martin Malhotra kommer senast från Catella där han var senior partner.

– Vi står inför en period då man behöver bygga och uppgradera en stor mängd skolfastigheter i Sverige. Målsättningen är att både förvärva förvaltningsfastigheter och jobba med nyproduktion, säger Martin Malhotra till Fastighetsnytt.

Bolaget registrerade så sent som i förra veckan men har enligt grundarna redan ett par dialoger igång. Att flera nystartade bolaget nu ger sig in på marknaden för samhällsfastigheter ser Malhotra inte som ett skäl att låta bli.

– Det ska byggas cirka 1 400 skolor till 2026. Det behövs ett antal aktörer för att det ska bli bra. Marknaden har ett behov av såväl lokaler som av finansiella resurser, säger Martin Malhotra.

De fem grundarna

  • Fredrik Söderberg
  • Göran Grell
  • Ferdinand Grumme
  • Fredrik Helgesson
  • Martin Malhotra

Andreas JennischeKälla: Fastighetsnytt