Batljan köper bolag av sig själv

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, startar en egen förvaltningsorganisation genom att köpa samtliga aktier i Hestia Sambygg och därmed ta över bolaget.

SBBs förvaltning har sedan det grundades bedrivits av Hestia, som precis som SBB grundades av Ilija Batljan.

Förvärvet sker genom att SBB förvärvar 49 procent av aktierna i Hestia Sambygg AB från Ilija Batljan Invest AB för 1 krona samt 51 procent av aktierna i Hestia Sambygg AB från Kybele för 20 miljoner plus kontrakterad ersättning för ekonomisk förvaltning inkluderande andra kvartalet 2018.

– SBB har efter snabb tillväxt etablerat en stark position, med fokus på konsolidering. Vi tar nu över en väl fungerande förvaltningsorganisation och bygger därmed upp denna kompetens och funktion internt i bolaget. Tillsammans med viktiga rekryteringar av Lars Thagesson och Jonny Göthberg bidrar detta till att bygga Nordens största aktör med fokus på samhällsfastigheter, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

I samband med affären ersätter Jonny Göthberg Stefan Björkqvist i rollen som förvaltningschef. Huvudansvarig för förvaltning i koncernledningen är Lars Thagesson, vice VD och COO.

RedaktionenKälla: Fastighetsnytt