Arkitektkontor på Söder köper lokal konkurrent

Arkitektstudio Witte på Södermalm i Stockholm köper närbelägna Sundell arkitekter för att ta sig in på nya marknaden, meddelar bolagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Förvärvet av Sundell arkitekter, som också har sitt kontor på Södermalm, ska förstärka Wittes befintliga affärsområde inom samhällsfastigheter och ska göra att bolaget nu även kan växa på marknaden för ombyggnad och hållbar renovering.

– Det här är en strategisk satsning där vi vill kombinera den gedigna kunskap kring ombyggnad som finns hos Sundell arkitekter med nya affärsmodeller, säger Ludvig Witte, vd på Arkitektstudio Witte AB, i pressmeddelandet.

Sundell arkitekter blir till en början ett dotterbolag till Arkitektstudio Witte och kommer gradvis att integreras i Witte-organisationen.

Mats Lennfalk, vd för Sundell arkitekter, skriver i en skriftlig kommentar att fortsättningen på företagets 40-åriga historia säkras i och med affären och att den nya ägaren matchar de anställdas krav på att vara ett mindre företag med stark vi-känsla.

Andreas JennischeKälla: Fastighetsnytt