Älvstranden säljer till Geely

Älvstranden Utveckling säljer en fastighet om drygt 26 000 kvadratmeter på Lindholmen till kinesiska Geely. Affären är en del i Geelys planer på ett nytt europeiskt innovationscenter.

Det var i juni förra året som nyheten om Geelys satsning kom ut, och en avsiktsförklaring tecknades mellan kommunala Älvstranden Utveckling och fordonsutvecklaren Geely om försäljning av mark på Pumpgatan på Lindholmen tecknades. Under hösten har förhandlingar pågått, och affären är nu klar. Prislappen landar på 358 miljoner kronor.

Fastigheten är närmast granne med SVT-huset och i området finns sedan tidigare bland annat Chalmers, Lindholmen Science Park och forskningsinstitutet RISE.

– Det här är en viktig affär som vi kämpat länge med att få till, en viktig pusselbit när Lindholmen växer med nya företag, skolor och bostäder, säger Mattias Jonsson, styrelseordförande i Älvstranden Utveckling.

Innovationscentret kommer att byggas i etapper där den första delen påbörjas sommaren 2018. Samtidigt pågår ett större detaljplanearbete där stora delar av Geelys satsning ingår, men även en skola och ett nytt färjeläge.

RedaktionenKälla: Fastighetsnytt